Adet Kanaması

Eski 07-22-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Adet Kanaması



Açıklama : Bu bölümde tavsiye edilen sifalı bitkilerden, aç karına sabah, öğle, aksam, yatarken, çay gibi demletilir, 2 - 3 bardak balla içilir Öğütülür bal ile macun yapılır, 1 - 2 tatlı kasığı yenir, Damıtılmıs bitki suyu birer kahve fincanı içilir 5 gram bitki yağı, 15 - 20 gram damıtılmıs bitki suyu, bal ile tatlandırılır çalkalanır hülasa olarak içilir Bitki karısımı kaynatılır buharına oturulur Veya lavman yapılır (Bitki sularının içine oturulur )

Acı bakla (Yahudi baklası) : Kaynatılmıs suyu içilir
Acı yonca (su yoncası) : Çayı içilir
Ada çayı : Çayı içilir
Akgünlük sakızı : Macunu yenir Suyu ve hülasası içilir Lavman yapılır veya buharına oturulur
Alıç : Suyu içilir
Amber ağacı : 6 gram, tohumunun çayı içilir
Andız otu (kökü) : Çayı içilir
Ardıç tohumu (siyah) : Macunu yenir Çayı, suyu ve hülasası içilir Lavman yapılır veya buharına
oturulur
At kuyruğu (kırk kilit) : ?nce kıyılmısı kurutularak çayı içilir Dikkat! Çok miktarda alınırsa
zehirleyebilir
Avsarotu (eğir otu) : Kökünün 2 gram tozu, sıcak su ile içilir
Ayı üzümü (it üzümü) : Kuru yaprak ve kökünün, suyu içilir
Aynı sefa (susi çiçeği) : Çiçeklerinin çayı içilir
Ayrık otu : Çayı ve suyu içilir
Bağ sarmasığı : Çayı içilir
Bal : Yenir, sifalı bitkilerle macun yapılır, serbeti içilir
Ballıbaba : Surubu içilir
Besparmak otu : Çayı içilir
Civan perçemi (akbaslı) : Çayı içilir
Çan çiçeği : Kuru yapraklarının, çayı içilir
Çemen otu : Kuru dal çiçek ve yapraklarının, çayı içilir
Çiğdem (kardelen) : Çayı içilir
Çoban çantası : Çayı içilir
Çörek otu : Macunu yenir 5 gram yağı içilir 5 gram su ile yutulur
Çöven otu : Çöven toz haline getirilir ve üçer gram yutulur
Dam koruğu (kaya koruğu) : Lapası sarılır Lavman yapılır veya buharına oturulur
Defne ağacı ve yemisi : Çayı içilir
Demirli su : Sirkede söndürülür ve balla içilir
Duvar sarmasığı : Tozundan demletilir içilir
Eksi yonca : Çayı içilir
Erik : Sekerle kaynatılır içilir
Fındık : Kavrularak yenir
Gelincik : ?çyağı ile fitil yapılır, rahime konduğunda adet kanaması söktürür, Lavman yapılır veya
buharına oturulur
Gökçe (ökse - burç) : Macunu yenir Çayı ve suyu içilir Lavman yapılır veya buharına oturulur
Hardal (siyah) : Macunu yenir Suyu ve hülasası içilir
Hatmi çiçeği (gülhatmi) : Çayı içilir
Havuç : Tohumları su ile yutulur Suyu içilir
Helile (kara ve sarı) : Macunu yenir
Hint sümbülü (Mekke ayrığı) : Demletilir suyu içilir
Isırgan otu ve tohumu : Macunu yenir Çayı ve suyu içilir Lavman yapılır veya buharına oturulur
Kanarya otu : Çayı içilir
Kantaron (sarı) : Macunu yenir Çayı, suyu ve hülasası içilir Lavman yapılır veya buharına oturulur
Karabas lavanta çiçeği : Macunu yenir Çayı, suyu ve hülasası içilir Lavman yapılır veya buharına
oturulur
Karabiber : Kökü demletilir içilir
Katran : Lavman yapılır veya buharına oturulur
Kebere (kedi tırnağı) : Çayı içilir
Kedi otu : Demletilir balla içilir
Kekik : Macunu yenir Çayı, suyu ve hülasası içilir Lavman yapılır veya buharına oturulur
Kereviz : Dalları, yaprakları, tohumu ve kökünün çayı içilir Lavman yapılır veya buharına oturulur
Kestane : 80 gram yenir ve kullanılır
Kıpti tası : Su ile karıstırılarak içilir
Kırlangıç otu (temre otu) : Taze kökünden yapılan surup içilir Dikkat! Çok miktarda alınırsa
zehirleyebilir
Kuduz otu : Demletilir balla içilir Dikkat! Çok miktarda alınırsa zehirleyebilir
Kusburnu (yabani gül) : Macunu yenir Çayı ve suyu içilir
Labada otu : Öğütülür 8 - 10 saat suda demletilir sabahları içilir
Limon : Suyu içilir
Loğusaotu (kurtluca) : 8 gram tozundan macun yapılır ve yenir Lavman yapılır veya buharına
oturulur
Marul : Salatası yenir Haslanarak kullanılır Lavman yapılır veya buharına oturulur
Maydanoz : Haslanmısı iyi gelir Suyu içilir Lavman yapılır veya buharına oturulur
Melek otu : Kökü yenir
Meyan kökü : Macunu yenir Çayı ve suyu içilir
Mine çiçeği : Çayı içilir
Misk otu (bostan karanfili) : Çayı içilir
Nane : Macunu yenir Çayı, suyu ve hülasası içilir Lavman yapılır veya buharına oturulur
Oğulotu (melisa) : Macunu yenir Çayı, suyu ve hülasası içilir Lavman yapılır veya buharına
oturulur
Papatya : Macunu yenir Çayı, suyu ve hülasası içilir Lavman yapılır veya buharına oturulur
Pelin otu : Çayı içilir Dikkat! Çok miktarda alınırsa zehirleyebilir
Rezene : Macunu yenir Çayı, suyu ve hülasası içilir Lavman yapılır veya buharına oturulur
Safran : Demlenir birer bardak içilir
Sahlep : Meyvesi yenir
Sarısabır : Yenir
Sedef otu ve çiçeği : Kuru çiçek ve yapraklarının çayı içilir Lavman yapılır veya buharına oturulur
Sırça otu (yapıskan otu) : Kaynatılarak ayaza bırakılır, üstüne bez örtülür her sabah içilir
Sinameki : Macunu yenir Çayı ve suyu içilir
Soğan : Yenir
Söğüt (aksöğüt) : Kabuklarının çayı içilir
Süpürge katırtırnağı : Kurusunun çayı içilir
Sakayık (ayı gülü) : Çayı içilir
Sapla : Lapasının buğusuna oturulur Lavman yapılır
Seker kamısı : Suyu içilir
Serbetçi otu (maya otu) : Genç kızlar kullanırsa erken adet görme olayı olur Lavman yapılır veya
buharına oturulur
Taflan (kara yemis) : Kırmızı tohumlarının, çayı içilir
Tarçın (Çin tarçını) : Çayı içilir
Tere otu ve tohumu : Macunu yenir Çayı ve suyu içilir Lavman yapılır veya buharına oturulur
Üyev ağacı : Surubu içilir
Üzerlik tohumu : Macunu yenir Çayı ve suyu içilir Lavman yapılır veya buharına oturulur
Venüs saçı (baldırıkara) : Çayı içilir
Yabani semiz otu : 40 gramının çayı ve suyu içilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.