Ramazan'a Özel Mucizevi Tarif

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ramazan'a Özel Mucizevi Tarif



Ramazan'a Özel Mucizevi Tarif


Ramazan'da yediğiniz içtiğiniz birbirine karışabilir İşte Metabolik dengeyi sağlayan mucizevi tarif

Diyetisyen Selahattin Dönmez, metabolik denge sıvısı tarifi verdi Bu tarifi de bulan kendisi Üstelik 7 yıldır uyguluyor ve çevresine de öneriyor

Dönmez bu tarifi NTV'de yayınlanan "Haber merkezi Haftasonu" programında anlattı

Dönmez ayrıca iftarda ve sahurda beslenme tüyoları verdi Sağlıklı beslenme adına önemli bilgiler aktardı

Normal zamanda 4 öğünden iki öğüne düşüldüğüne dikkat çeken Dönmez, Sağlıklı beslenme için yapılacak püf noktaları şöyle sıraladı:

Sebze tüketeceklerini, ette beyaz eti tercih edeceklerini, az tuz tüketeceklerini zaten herkes biliyor Ne yediğiniz ne miktarda tükettiğiniz önemli

Susuzluğu Neler Giderir?


Susuzluğu gidermek için birincil kural iftardan sahura kadar açık limonlu çay içmektir Limonlu olmasının temel nedeni iftarla sahur arasında yediğiniz yemeklerin içindeki kalsiyum, çinko, demir gibi minerallerin emiliminin azalmasını engellemek içindir

İkinci susuzluğu giderebilecek besin tabii ki su İftarda arada ve ikinci arada ve sahurda tüketmek lazım Sahurda iki bardak suyun gün içindeki susuzluğu giderdiğini biliyorum İftarda bir bardak su ve aralarda birer bardak su içmek lazım

İşte Metabolik Dengeyi Sağlayan Sıvının Tarifi


İçerisindeki özel bileşenlerin vücuttaki yemekle birlikte alınan kalorinin daha az alınmasını sağladığını ifade eden Dönmez, vücudun yağ yakma mekanizmasını açığa çıkardığını söyledi İşte o tarif:

Üç litre suya iki orta boy elmayı (yeşil elma) 4 eşit parçaya dilimleyerek koyuluyor Limonu kabuklarıyla 4 eşit parçaya bölüp koyuyoruz

Bir tatlı kaşığı tane karabiber, bir tatlı kaşığı tane karanfil, bir dal veya rulo kuru tarçın koyuyoruz

Yaklaşık 15-20 dakika kaynattıktan sonra süzdüğümüzde inanılmaz derece rahatlatıyor

İftardan ve sahurdan sonra birer su bardağı tüketmekle vücudunuzda çok güzel metabolik denge sağlar

İftarda Düzen Nasıl Olmalı?


İftarda düzen şöyle olmalı: İftar birinci ve ikinci ara öğünü, sonra da sahur Dört öğün şart

İftar öğünü, iftardan 15 saat sonra ara öğün olmalı (meyve de olabilir) sonra 15 saat sonra yine bir ara öğün yapmalı (çeşitli ve az porsiyonlu besinler)

Sahursuz oruç tutanlar kan kolestrol düzeyleri kan yağları yükseliyor, iyi huylu kolestrol düşüyor Sahur mutlaka yapılmalı

İftar Ve Sahurda Neler Yemeli?


İftarda su bardağı su hurma ve açık çay tüketmeli Taneli çorba içmeli Sonra küçük tabak kurubaklagil yemeği Et sote kuşbaşılarla olabilir Veya bir tabak sebze yemeği olabilir Yanına kase yoğurt Kiloları iyi ise iki avuç içi büyüklüğünde pide tüketebilir

Aralarda meyve yada süt Yada iki ara ögün yapmazlarsa bir porsiyon sütlü tatlı güllaç olabilir

Sahurda mutlaka çorba olmalı Sizi gün boyu tok tutacak Yanına peynirli gözleme veya tost Veya iki yumurtayla yapılmış omlet olabilir Yulaflı çavdarlı tam taneli ekmek olarak tüketilmeli


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.