![]() |
Onar Kafli Bes Ayet |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Onar Kafli Bes AyetHazreti Muhammed s ![]() ![]() ![]() Kerimeyi her zaman okuyunuz ![]() Seyh Abdülvahid k ![]() ![]() ![]() on (10) ar adet kaf harfi vardır ![]() yüz (100) dir ![]() ![]() Muhammed'e ve kutuplara bu bes Ayeti vermistir ![]() definde bu bes Ayet ile hüküm edilir ![]() okursa, kutuplara verilen hasselerden mahrum kalmaz ![]() bes Ayetle kutba eristim ![]() ile görüstüm ![]() ![]() Ayeti okumam sebebiyle menzilleri bu Ayetlerin sırrı ile buldum Seyh Yahya Sirvani k ![]() ![]() ![]() yetistim ![]() ![]() Bunu gördüm ve sordum ![]() ![]() Dedilerki: Bu bes Ayeti bir kimse okursa, düsmanları ve bütün halk o kisiye musahhar olur ![]() ![]() Seyh Magrufi Kerhi k ![]() ![]() ![]() ![]() Ayeti kerimeyi hergün okurlar ve üzerlerinde götürüp düsmanlarına galip gelirlerdi ![]() belalar gelirdi ![]() brahim Edhem k ![]() ![]() ![]() olarak üzerinde götürürse, düsmanlarının dili baglanır ![]() Seyh Beyazidi Bistami k ![]() ![]() ![]() gün okudum ve kutbul aktaba yetistim ![]() ![]() Seyh Kirmani k ![]() ![]() ![]() Büdela, Evtad ve Kutup'tan olmak üzere tasarrufa yetkili 4000 kisi vardır ![]() ![]() bunları okumaya devam eder ve yazıp uygun bir sekilde üzerinde tasırsa, hem zahiren hemde batinen tasarruf ehli olur ![]() alemlerde tasarrufunu yürütür ![]() gayb'la bulusur ![]() bni Mesud r ![]() ![]() s ![]() ![]() ![]() kafirlere, münafıklara karsı üstünlük saglardı ![]() yardım eder, fetihlerde bulunma imkanı saglardı ![]() Hazreti Aise Sıddıka radiyallahü anha dan yapılan rivayete göre Fahri kainat efendimiz söyle buyurmustur: Kim! Bu bes Ayet ki, içinde 50 kaf harfi vardır ![]() sildikten sonra bu suyu içerse, içine bin sifa sokmus, bin sihhat yerlestirmis, bin rahmet koymus, bin sevkat, bin yakin, bin kuvvet ve yüzbin nur indirmis olur ![]() alınır, üzüntü ve kederi kaldırılmıs olur ![]() Seyh Muhyiddin Arabi k ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kelamullah tefsirini Mısır'da gördüm, 660 ciltti ![]() zikredilmisti ![]() ![]() insan günde bir defa veya haftada bir defa veyahut ayda bir defa okursa, Hak Teala hazretleri o kisiye gerek dünyada ve gerek ahirette 66 derece verir ![]() derecelendirir ![]() Düsmanları kahretmek, hasetçileri defetmek için bu bes Ayeti kerime sabah ve aksam üçer defa yada bir defa olsun okunursa, tesir etmede sebep olarak bu Ayetler iksirin kendisidir ![]() Bu Ayeti kerimelerin özellikleri tefsirlerde ve hadisi seriflerde açıklanmıstır ![]() ![]() Bes Ayeti kerime bunlardır: Bismillâhirrahmânirrahîm ![]() isrâîle min ba'di mûsâ iz kâlûn nebiyyin lehümübas lenâ meliken nukâtili fî sebîlillâhi kâle hel aseytüm in kütübe aleykümül kıtâlü ellâ nukâtilû kâlû ve mâ lenâ illâ nukâtile fi sebîlillîhi ve kad ühricnâ min diyârinâ ve ebnâinâ felemmâ kütibe aleyhimül kıtâlü tevellev illâ kalîlen minhüm vallâhü alîmün biz zâlimîn ![]() ![]() ![]() lekad semiallâhü kavlellezîne kâlû innallîhe fekârün ve nahnü agniyâü senektübü mâ kâlû ve katlehümül enbiyâe bigayri hakkın ve nükûlü zûkû azâbel harîk ![]() yuhtâcü ilâ muîn ![]() ![]() ilellezîne kîle lehüm küffû eydiyeküm ve ekîmûs salâte ve âtûz zekâte felemmâ kütibe aleyhimül kıtâlü izâ ferîkun minhüm yahsevnen nâse ke hasyetillâhi ev esedde hasyeten ve kâlû rabbenâ lime ketebte aleynâl kıtâle levlâ ahhartenâ ilâ ecelin karîbin kul metâud dünyâ kalîlün vel âhiratü hayrun limenit takâ ve lâ tüzlemûne fetîlâ ![]() ![]() Bismillâhirrahmânirrahîm ![]() hakki iz karrabânen fetükubbile min ahadihimâ ve lem yetekabbel minel âhari kâle leaktülenneke kâle innemâ yetekabbelüllâhü minel muttekân ![]() ![]() Bismillâhirrahmânirrahîm ![]() kulillâhü kul efattehaztüm min dûnihi evliyâe lâ yemlikûne li enfüsihim nefan ve lâ darran kul hel yestevîl a'mâ vel basîru emhel yestevîz zulumâtü ven nûru em cealû lillâhi surakâe halakû ke halkıhi fetesâbbihil halku aleyhim kulillâhü hâliku külli seyin ve hüvel vâhidül kahhâr ![]() yesâü bi kudretih ![]() Bilmis olki: Bu bes Ayetten her birini bir defa okudugun zaman her birinin sonunda belirtilen isimler 3 defa tekrar etmis olur ![]() Mesela; Kayyûmün yerzüku men yesâü bi kudretih ![]() ![]() Nitekim Seyh Süleyman Edirnevi hazretleri Seyyid Muhammed hakkı hazretlerine talim ederken böyle icazet vermistir ![]() Seyh Ahmed Sinari, onada Seyh Muhammed Tunisi icazet vermistir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|