Milföylü Tavuk Tarifi |
07-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Milföylü Tavuk TarifiMalzemeler : 5 Adet Tavuk Baget 4 Adet Orta Boy DOmates 2 Diş Sarmısak 5 Adet Arpacık Soğan 5 Yaprak Milföy Hamur 1 Yemek Kaşığı Salça 3-4 Yemek Kaşığı Margarin 1 yumurta Tuz-Karabiber ve İsteğe Göre Kimyon Yapılışı : Margarin eritilirTavuk Bagetler yağda pembeleşinceye kadar kızartılıp ayrı bir kaba alınır Arpacık soğanlat yağda pembeleştirilirÜzerine Domates ilave edilip kavrulurDaha sonra sarmısaklar ilave edilirİsteğe göre tuz karabiber ve kimyon ilave edilip bagetler bu karışımın içine konulur Üzerini örtecek kadar su ilave edilir Yarım saat kadar kısık ateşte pişmeye bırakılır İyice piştikten sonra bagetler karışımın içinden alınır Suyu ayrı bir kaba süzülür Milföy hafif açıldıktan sonra pişmiş olan baget milföyüm ortasına yerleştirilir yanına suyu süzülmüş malzemeden konurKemiği dışarıda kalacak şekilde bohçalanır Hazırlanmış bohçalar bir tepsiye dizilerek üzerine yumurta sarısı sürülüp 15 Dakika fırınlanır Üzerileri kızardıktan sonra servis tabağına alınır süzülen sostan üzerine gezdirilip patates püresi ile servis yapılır |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|