Kremalı Tavuk Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kremalı Tavuk Tarifi









Malzemeler :



1 adet derisi ,kemiği ayrılmış tavuk göğsü
yarım su bardağı krema
yarım su bardağı sek beyaz şarap
1 yemek kaşığı zeytinyağı
3 diş sarmısak, dilimlenmiş
4 dal taze fesleğen
100 gr kurutulmuş domates

2 kişilik



Yapılışı :



Tavuğu tuz ve biberle ovun Yağı kalın dipli bir tavada kızdırıp, tavuğu ekleyerek altın sarısı oluncaya kadar yaklaşık 5 dakika yüksek ateşte kızartın Sarmısağı ilave edin ve 30 saniye kadar daha pişirin Krema, beyaz şarap ve
domatesi ekleyerek kaynamaya bırakın Tavanın kapağı kapalı olarak, kısık ateşte, tavuğu yumuşayıncaya kadar yaklaşık 5 dakika pişirin Tavadan alıp servis tabaklarına paylaştırın Tavada kalan sosa fesleğeni ialve edin ve sos yoğunlaşıncaya kadar yüksek ateşte 2-3 dakika pişirin İsteğe göre tuz ve biber ekleyip, servis tabaklarına paylastırdığınız tavuğun üzerine sosu dökün

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.