Fırında Soslu Baget |
07-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Soslu BagetMalzemeler: 14 adet tavuk baget 3 dis sarimsak 3 yemek kasigi yogurt 1 bucuk yemek kasigi domates salcasi 3 yemek kasigi zeytinyagi kekik, karabiber, kirmizi tozbiber, biberiye(arzuya gore), tuz Yapilisi: 1 Buyukce bir tencereye yagi,yogurdu ve salcayi koyup karistirin 2 Sarimsaklari ince kiyip, veya havanda dovup ilave edin 3 Baharatlari ve tuzuda koyup karistirin 4 Sosa bagetleri dokup iyive karistirarak butun sosu tavuklara yedirin (isterseniz once tavuklari derilerinden ayirip daha az yagli hale getirebilirsiniz) 5 Tencerenin kapagini kapatip buzdolabinda en az 2-4 saat kadar marine olmaya birakin 6 Kenarlari genis firin tepsinize tavuklari yanyana dizin Ustune 1 bardak kadar sicak su ilave edin Ustunu aluminyum folyo ile kaplayin 7 200C (400F) derecede 30-40 dakika kapali olarak pisirin 8 Daha sonra folyoyu alip ustu iyive kizarip icinin pistiginden emin olana kadar pisirmeye devam edin (yaklasik 20-30 dakika daha) |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|