İrmik Tatlısı-3- Tarifi |
07-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İrmik Tatlısı-3- TarifiMalzemeler : 1 paket irmik 1 su bardağı şeker 1 paket kapartma tozu 1 su bardağı su 2,5 yemek kaşığı yoğurt isteğe göre badem tahin Şerbeti için: 2,5 su bardağı şeker 2,5 su bardağı su 3-5 damla limon suyu Yapılışı : İrmik, kabartma tozu ve şekeri karıştırın Sonra bir bardak suyu ilave edip karıştırın 25-30 cm'lik bir tepsinin içini yağ sürer gibi tahin sürün İrmikli nevaleyi öbek obek tepsiye döküp bir kaşık yardımıyla tepsiye yayın fakat bastırmayın Bunu 7-8 saat bekletin Sonra üstüne yoğurt sürüp sıcak fırına sürün Üstündeki yoğurtlar çekmeye başlayınca fırından çıkarın ve isteğinize kesim şekli verin (çizerek, bastırmadan)ve tekrar fırına koyun, sonra pembeleşmeye başlayınca tekrar çıkarın ve çizmiş olduğunuz yerlerden kesip fırına koyun İyice kızarınca çıkarın Şerbet soğuk, tatlı sıcak olarak üstüne dökün |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|