Hazir Yufka Mantisi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hazir Yufka Mantisi




Malzemeler:


* 4 adet yufka

* 350gr Kıyma

* 2 adet soğanın rendesi

* tuz, karabiber, kırmızı tozbiber

* yarım su bardağı sıvı yağ


Sosu için;


* 1 litre et suyu

* 1 çay bardağı sıvıyağ

* 1 tatlı kaşığı salça

* 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

* 500gr yoğurt

* 3-4 diş sarımsak

* tuz


Yapılışı:


1 İç malzemesini hazırlamak için: kıyma,soğan rendesi, tuz ve biberiyeler, bir kabın içinde karın

2 Yufkaların hepsini üst üste yayın ve ortadan ikiye kesin Yarım daire şeklindeki yufkaların üstünü biraz yağlayın, kıyısına iç harçtan boydan boya koyun ve kıyıdan ortaya doğru yavaşça kol böreği gibi sarın Daha sonra 2 cm genişliğinde kesin


3 Aynı sıra ile yağlı tepsiye kestiklerinizi dizin Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın Daha sonra yufkların üzerine fırça ile yağ sürün

4 Önceden ısıtılmış 200´C fırında güzelce kızarana kadar fırınlayın


5 Sıcak etsuyunu fırından yeni çıkmış tepsinin üzerine gezdirin Tepsiyi tekrar fırına sokun Demlenmesi için 10 dk fırın içinde bekletin

6 Yoğurtlu sosu başka bir kabın içinde hazırlayın Yoğurt+sarımsak+tuz

7 Derince bir tavada salçalı sosu hazırlayınSıvıyağ+salça+tuz+kırmızı tozbiber

8 Tepside sosu çekmiş mantıları tabağa aldıktan sonra sarımsaklı yoğurt ve salçalı sosla sıcak olarak servis yapınız


Afiyet olsun



Alıntı Yaparak Cevapla

Hazir Yufka Mantisi

Eski 07-20-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hazir Yufka Mantisi




Malzemeler:


* 4 adet yufka

* 350gr Kıyma

* 2 adet soğanın rendesi

* tuz, karabiber, kırmızı tozbiber

* yarım su bardağı sıvı yağ


Sosu için;


* 1 litre et suyu

* 1 çay bardağı sıvıyağ

* 1 tatlı kaşığı salça

* 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

* 500gr yoğurt

* 3-4 diş sarımsak

* tuz


Yapılışı:


1 İç malzemesini hazırlamak için: kıyma,soğan rendesi, tuz ve biberiyeler, bir kabın içinde karın

2 Yufkaların hepsini üst üste yayın ve ortadan ikiye kesin Yarım daire şeklindeki yufkaların üstünü biraz yağlayın, kıyısına iç harçtan boydan boya koyun ve kıyıdan ortaya doğru yavaşça kol böreği gibi sarın Daha sonra 2 cm genişliğinde kesin


3 Aynı sıra ile yağlı tepsiye kestiklerinizi dizin Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın Daha sonra yufkların üzerine fırça ile yağ sürün

4 Önceden ısıtılmış 200´C fırında güzelce kızarana kadar fırınlayın


5 Sıcak etsuyunu fırından yeni çıkmış tepsinin üzerine gezdirin Tepsiyi tekrar fırına sokun Demlenmesi için 10 dk fırın içinde bekletin

6 Yoğurtlu sosu başka bir kabın içinde hazırlayın Yoğurt+sarımsak+tuz

7 Derince bir tavada salçalı sosu hazırlayınSıvıyağ+salça+tuz+kırmızı tozbiber

8 Tepside sosu çekmiş mantıları tabağa aldıktan sonra sarımsaklı yoğurt ve salçalı sosla sıcak olarak servis yapınız


Afiyet olsun



Alıntı Yaparak Cevapla

Hazir Yufka Mantisi

Eski 07-20-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hazir Yufka Mantisi




Malzemeler:


* 4 adet yufka

* 350gr Kıyma

* 2 adet soğanın rendesi

* tuz, karabiber, kırmızı tozbiber

* yarım su bardağı sıvı yağ


Sosu için;


* 1 litre et suyu

* 1 çay bardağı sıvıyağ

* 1 tatlı kaşığı salça

* 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

* 500gr yoğurt

* 3-4 diş sarımsak

* tuz


Yapılışı:


1 İç malzemesini hazırlamak için: kıyma,soğan rendesi, tuz ve biberiyeler, bir kabın içinde karın

2 Yufkaların hepsini üst üste yayın ve ortadan ikiye kesin Yarım daire şeklindeki yufkaların üstünü biraz yağlayın, kıyısına iç harçtan boydan boya koyun ve kıyıdan ortaya doğru yavaşça kol böreği gibi sarın Daha sonra 2 cm genişliğinde kesin


3 Aynı sıra ile yağlı tepsiye kestiklerinizi dizin Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın Daha sonra yufkların üzerine fırça ile yağ sürün

4 Önceden ısıtılmış 200´C fırında güzelce kızarana kadar fırınlayın


5 Sıcak etsuyunu fırından yeni çıkmış tepsinin üzerine gezdirin Tepsiyi tekrar fırına sokun Demlenmesi için 10 dk fırın içinde bekletin

6 Yoğurtlu sosu başka bir kabın içinde hazırlayın Yoğurt+sarımsak+tuz

7 Derince bir tavada salçalı sosu hazırlayınSıvıyağ+salça+tuz+kırmızı tozbiber

8 Tepside sosu çekmiş mantıları tabağa aldıktan sonra sarımsaklı yoğurt ve salçalı sosla sıcak olarak servis yapınız


Afiyet olsun



Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.