Keşkül-2- Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Keşkül-2- Tarifi









Malzemeler :



4 kişilik
30 gr pirinç unu
50 gr hindistancevizi
150 gr toz şeker
1 lt süt
25 gr iç antepfıstığı
50 gr lohusa şekeri
150 gr kaymak
50 gr iç badem



Yapılışı :



Hindistancevizini yaklaşık 10 dakiak sütle beraber kaynatın İnce süzgeçten geçirdikten sonra bir tencereye alın Daha sonra süte toz şeker ekleyin ve şeker eriyene kadar kaynatın 1/2 su bardağı su ile pirinç ununu iyice karıştırın ve kaynamakta olan süte yavaşça ekleyin Keşkül koyulaşana kadar yaklaşık 20 dakika kaynatın Bekletmeden kaselere paylaştırın, donmasını bekleyin Fıstık ve bademi kaynar suda 1-2 dakika vekletin ve sonra soyun Lohusa şekerlerini havanda dövün Keşkülü fıstık, lohusa şekeri ve badem ile süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.