Kestaneli Pilav-2- Tarifi

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kestaneli Pilav-2- Tarifi









Malzemeler :



500 gr pirinc
500 gr kuşbaşı piliç eti
500 gr kestane
100 gr kuş üzümü
100 gr yeşil fıstık
100 gr kuru kayısı
1 su bardağı zeytinyağı
2 demet dereotu
3 soğan
1 yemek kaşığı toz şeker
Tuz
1 yemek kaşığı zencefil, tarçın, karanfil karışımı


Yapılışı :



Pirinçleri tuzlu sıcak suda bekletin Yıkayın süzün Bir soğanı kıyın Bir tencerede yağın yarısı ile pembeleştirin Piliçleri ilave edin biraz kavurun iki bardak sıcak su ilave edin suyunu çekinceye kadar pişirin
Başka bir tencerede kalın yağda kıyılmış 2 soğanı pembeleştirin, pirinci ilave edin Birkaç dakika kavurun, bütün baharatları, tuzu, şekeri, kıyılmış dereotunu ve 4 bardak sıcak suyu ilave edin 10-15 dakika sonra kuş üzümünü, küçük kesilmiş kayısıları ve fıstığı ilave edin, karıştırın En son etleri ve kestaneleri de koyarak 10 dakika daha pişirin Dinlendirin Tabağa alırken kestaneleri alın pilavı süsleyin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.