Haşlama İçli Köfte (Mardin)

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Haşlama İçli Köfte (Mardin)




* İçindekiler:
Hamur malzemeleri

1/2 kgköftelik bulgur
1/2kg irmik
1 tatlı kaşığı dolusu tuz
(gaz rahatsızlığı olanlar 1 tatlı kaşığı dövülmüş kişniş)

İç Malzemesi

1 büyük soğan
1/2kg orta yağlı kıyma
tuz,karabiber
1/2 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı domates salçası

Hazırlanışı:
Hamur malzemelerini bir leğene alıp,heryeri ıslanacak şekilde su ile ıslatıp kabarmasını bekleyiniç malzemesini de eğer bir gün önceden yaparsanız daha iyi olur çünkü sıcak olmaması gerekiyor soğuk ve donuk olması daha iyiSoğan ve kıyna iyice kavrulur baharat salça eklenir en son da kıyılmış maydanozu ekleyinHamuru iyice yoğurmanız gerekiyor arada bir elinizi ıslatıpdaha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp işaret parmağınızı hamurun ortasına koyup yavaş yavaş bastırarak çukurlaştırın içine 1 tatlı kaşığı dolusu iç koyup uç tarafını poğaça kapatır gibi kapatınTencereye tuzlu su hazırlayın iyice kaynadıktan sonra içine atıp haşlayın sıcak servis yapın eğer ertesi güne haşlanmış olarak artarsa yumurtaya bulayıp kızartın o da ayrı bir lezzet oluyor afiyet olsun

Kaynak: birtabakcom

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.