Haşlama İçli Köfte (Mardin) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Haşlama İçli Köfte (Mardin)* İçindekiler: Hamur malzemeleri 1/2 kg köftelik bulgur1/2kg irmik 1 tatlı kaşığı dolusu tuz (gaz rahatsızlığı olanlar 1 tatlı kaşığı dövülmüş kişniş) İç Malzemesi 1 büyük soğan 1/2kg orta yağlı kıyma tuz,karabiber 1/2 demet maydanoz 1 tatlı kaşığı domates salçası Hazırlanışı: Hamur malzemelerini bir leğene alıp,heryeri ıslanacak şekilde su ile ıslatıp kabarmasını bekleyin ![]() iç malzemesini de eğer bir gün önceden yaparsanız daha iyi olur çünkü sıcak olmaması gerekiyor soğuk ve donuk olması daha iyi![]() Soğan ve kıyna iyice kavrulur baharat salça eklenir en son da kıyılmış maydanozu ekleyin Hamuru iyice yoğurmanız gerekiyor arada bir elinizi ıslatıp![]() daha sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp işaret parmağınızı hamurun ortasına koyup yavaş yavaş bastırarak çukurlaştırın içine 1 tatlı kaşığı dolusu iç koyup uç tarafını poğaça kapatır gibi kapatın Tencereye tuzlu su hazırlayın iyice kaynadıktan sonra içine atıp haşlayın sıcak servis yapın eğer ertesi güne haşlanmış olarak artarsa yumurtaya bulayıp kızartın o da ayrı bir lezzet oluyor afiyet olsun![]() ![]() ![]() Kaynak: birtabak com |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|