Patlıcan Reçeli Yapımı |
07-20-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Patlıcan Reçeli YapımıPatlıcan Reçeli Yapımında Reçel yapılacak patlıcanların çekirdeksiz ve bostan patlıcanı olarak bilinen top gibi yuvarlak patlıcanlardan olması gerekirPatlıcanlar, kabuğu soyulduktan sonra ince ince dilimler halinde doğranır Diğer tarafta 20 bardak suda 250 gr sönmemiş kireç eritilirBunu durulanmış suyu alınır ve patlıcan parçaları bu suda 6 saat bekletilirBu süre sonunda patlıcan parçaları bol suda iyice yıkanır, suyu süzdürülürDiğer tarafta tozşeker ve 3,5 bardak su kaynatılarak şurup yapılır Şurup koyulaşınca yıkanmış ve suyu süzdürülmüş patlıcan parçaları ilave edilir ve kaynatılarak patlıcanlar pişirilir Reçel kıvamını bulunca limon suyu konur ve karıştırılırYaklaşık 2-3 dakika kadar kaynatıldıktan sonra tencere ateşten indirilir ve içindekiler temiz ve kuru kavanozlara boşaltılarak kaldırılır |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|