![]() |
Pastırmalı Soğan Sarartması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pastırmalı Soğan Sarartması* İçindekiler: 5-6 adet orta büyüklükte soğan 1- 1,5 yemek kaşığı salça bir miktar zeytin yağı tuz istenilen miktarda pastırma 2adet yumurta (isteğe bağlı olarak üzerine koymak için) Hazırlanışı: Öncelikle soğanlar ortalama incelikte kıyılır, çok ince kıyarsanız yemeğin içinde erir gider, soğan çorbası içersiniz ![]() ![]() ![]() ![]() en son artık yukardaki işlemler bittikten sonra yemeğin üstüne yumurtalar kırılır, aynı ıspanakta olduğu gibi ama bu işlem isteğe bağlıdır ![]() ![]() yumurtalar piştikten sonra artık yemek için hazır demektir ![]() Efenim bu yemeği içinizde bilen var mı ben bilmem ama bizim için bilhassa ramazanlar bir aile speciali niteliğinde ki benim bildiğim bir osmanlı saray yemeği bu ![]() ![]() ![]() ![]() Kaynak: birtabak ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|