Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
pastırmalı, sarartması, soğan

Pastırmalı Soğan Sarartması

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Pastırmalı Soğan Sarartması

* İçindekiler:
5-6 adet orta büyüklükte soğan
1- 1,5 yemek kaşığı salça
bir miktar zeytin yağı
tuz
istenilen miktarda pastırma
2adet yumurta (isteğe bağlı olarak üzerine koymak için)

Hazırlanışı:
Öncelikle soğanlar ortalama incelikte kıyılır, çok ince kıyarsanız yemeğin içinde erir gider, soğan çorbası içersiniz Kıyılan soğanlar normal yemeklerde olduğu gibi bir miktar zeytin yağında pembeleşinceye kadar sotelenir Soğanlar pembeleştikten sonra tencereye salça ilave edilir ve soteleme işlemine devam edilir, salçanın iyi pişmesi yemeğin lezzeti açışından önemlidir Akabinde pastırmalar belirli büyükteki parçalar halinde tencereye atılır ve bi müddet onlarında pişmesi sağlanırTabi tuzunu, biberini unutmamak lazım

en son artık yukardaki işlemler bittikten sonra yemeğin üstüne yumurtalar kırılır, aynı ıspanakta olduğu gibi ama bu işlem isteğe bağlıdıryapılıdı zaman yemeğe lezzet üstüne lezzet katacaktır

yumurtalar piştikten sonra artık yemek için hazır demektirAfiyet bal şeker lop lop et olsun

Efenim bu yemeği içinizde bilen var mı ben bilmem ama bizim için bilhassa ramazanlar bir aile speciali niteliğinde ki benim bildiğim bir osmanlı saray yemeği bu Ben internette arattım ama bulamadım belki başka bir isimle eklenilmiş olabilir Sakın içinde soğan moğan var diye ıııyyy mıııyyyy yapmayın, yemek piştikten sonra o soğanlar şeker gibi gelecektir Bence denenesi bir demek

Kaynak: birtabakcom

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları

forumsinsi.com