İç Pilav Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İç Pilav TarifiMalzemeler : 250gr kuzu veya tavuk ciğeri 2 su bardağı pirinç 1 adet orta boy soğan 5 çorba kaşığı çam fıstığı 3 yemek kaşığı kuş üzümü 3 yemek kaşığı margarin 1 adet kesme şeker 1 tatlı kaşığı yenibahar 1/2demet dereotu Karabiber Tuz Yapılışı : Kalın dipli bir tavada yağı eritin, fıstıkları pembeleşinceye kadar kavurun Daha sonra temizlenmiş, zarı soyulmuş ve küçük küçük doğranmış ciğerleri tavaya alıp rengi değişinceye kadar pişirin![]() Pirinci ilave edip karıştırdıktan sonra su, tuz,kuşüzümü ve baharatları koyup kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin Dereotu ile süslüyerek servis yapın ![]() |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|