Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
acılı, sarımsaklı, zeytinyağı

Acılı Sarımsaklı Zeytinyağı

Eski 07-20-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Acılı Sarımsaklı Zeytinyağı




Malzemeler:

8-10 diş soyulmuş sarımsak

Kırmızı pul biber

5-6 adet acı yeşil sivri biber

3 su bardağı zeytinyağı

Karabiber, limon, tuz
















Pişirme Süresi:

15 dakika

8 Kişilik







Hazırlanışı:

Arzuya göre 8-10 diş soyulmuş sarımsak, kırmızı pul biber, 5-6 adet acı ayıklanmış ve kıyılmış yeşil sivri biberleri ve 3 su bardağı zeytinyağını bir kavonozun içine koyup, kapağını kapatınız Bir gece kavonozu oda sıcaklığında bekletiniz Ertesi gün, karışımı mikserde püre haline getiriniz Kapaklı bir şişeye huni yardımı ile doldurunuz Buzdolabında bekletip, iki hafta içinde tüketiniz Kullanmadan önce bir kasenin içine önce acılı, sarımsaklı zeytinyağından koyup, içine tuz, taze çekilmiş karabiber, limon suyu ekleyip, karıştırınız Salata ve açık sandöviçlerinizde kullanınız

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.