Sıcak Armut Tatlısı |
07-19-2012 | #1 |
Şengül Şirin
|
Sıcak Armut TatlısıSıcak Armut Tatlısı 4 Kişilik 4 adet armut 10 adet kuru kayısı 1 tatlı kaşığı tarçın 4 çorba kaşığı toz şeker 1 çorba kaşığı limon suyu 1,5 çorba kaşığı portakal suyu 1 çorba kaşığı un Yarım su bardağı yulaf Yarım su bardağı un 60 gr tereyağ File badem Tarifi Tereyağ'ı eritip, soğutun Armutları dilimleyin İyice yıkayıp temizlediğiniz kuru kayısıları küp küp doğrayın Fırını 150 derecede ısıtın Derin bir kabın içine armut, kayısı, limon, portakal suyu, tarçın, 1 çorba kaşığı toz şeker ve 1 çorba kaşığı unu karıştırıp harmanlayın Fırına girebilen bir kabın içine boşaltın ve yayın Üzeri için file badem hariç bütün malzemeyi karıştırıp, elinizle karışımı ufalayın ve armutların üzerine yayarak bölüştürün File bademleri de üzerine serpiştirin Önceden ısıtılmış fırında üzeri kıtırlaşıp, rengi sarıya dönene kadar pişirin Sıcakken, sade veya kaymaklı dondurma ile servis edin
__________________
Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır
|
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|