|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
müseyleme’yi, peygamber, sahabi, vahşi, yalancı, öldüren |
![]() |
Yalancı Peygamber Müseyleme’Yi Öldüren Sahabî: Vahşî |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yalancı Peygamber Müseyleme’Yi Öldüren Sahabî: VahşîVahşî, Hazret-i Hamza’nın Bedir savaşında öldürdüğü Tuayme’nin kardeşinin oğlu olan Cübeyr bin Mutim’in kölesi idi ![]() ![]() - Hamza’yı öldürürsen seni azat ederim! Daha o zamanlar müslüman olmakla şereflenmemiş olan Ebu Süfyan’ın hanımı Hind de, babasının ve amcasının intikamı için, Vahşî’ye mükâfat vâd etmişti ![]() Niçin lanet etmiyorsunuz? Vahşî, Uhud’da taş arkasına pusuya girip, yalnız Hazret-i Hamza’yı gözetirdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Uhud savaşında Peygamberimiz birkaç kâfire bedduâ etmişti ![]() - Miracda, Hamza ile Vahşî’yi kolkola, birlikte cennete girerlerken görmüştüm! Hicretin sekizinci yılında, Mekke fethedildiği gün, Vahşî, Mekke’den kaçtı ![]() ![]() ![]() ![]() - Ya Resulallah! Bir kimse Allaha ve Resulüne düşmanlık yapsa, en kötü, en çirkin günah işlese, sonra pişman olup temiz iman etse, Resulullahı canından çok seven biri olarak, huzuruna gelse, bunun cezası nedir? Resulullah efendimiz buyurdu ki: - İman eden, pişman olan affolur ![]() ![]() - Ya Resulallah! Ben iman ettim ![]() ![]() ![]() ![]() Resulullah efendimiz, Vahşî adını işitince, Hazret-i Hamza’nın şehit edilmiş hâli gözünün önüne geldi ![]() ![]() Niçin affetmiyorsun? Vahşî, öldürüleceğini anlayarak kapıya yürüdü ![]() ![]() ![]() - Ey sevgili Peygamberim! Bütün ömrünü puta tapmakla, kullarımı bana düşman etmeye uğraşmakla geçiren bir kâfir, bir kelime-i tevhid okuyunca, ben onu affediyorum ![]() ![]() ![]() ![]() Herkes, "Öldürün!" emrini beklerken, Resulullah efendimiz buyurdu ki: - Kardeşinizi çağırınız! Kardeş sözünü işitince, saygı ile çağırdılar ![]() - Fakat, seni görünce dayanamıyorum, elimde olmadan üzülüyorum ![]() Hazret-i Vahşî, Resulullahı üzmemek için, bir daha yanına gelmedi ![]() ![]() ![]() ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|