|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
başarılı, çocukların, için, olmaları, yetmez, yüksek |
![]() |
Çocukların Başarılı Olmaları İçin Yüksek İq Yetmez |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çocukların Başarılı Olmaları İçin Yüksek İq Yetmez![]() Amerika' da çalıştığım üniversitede çoğu öğrencilerin çarpım tablosunu ezbere bilmediklerini gördüm ![]() Her öğrencinin cebinde hesap makinesi vardı ![]() ![]() ![]() -" En basit işlemleri bile makine ile yapıyorsun, çarpım cetvelini ezbere bilmiyorsun; makine bozulsa ne yaparsın?" Hiç düşünmeden cevap verdi: -"Çarşıya gider yenisini alırım ![]() Üretim araçlarının toplum hayatı üzerinde etkili olduğu ve yaşam biçimini değiştirdiği bir gerçek ![]() ![]() ![]() ![]() İnternet üzerinden istediğiniz bilgiye saniyeler içinde ulaşabiliyor, dünyanın öbür ucundaki insanla sohbet edebiliyorsunuz ![]() Görsel bilgi araçları dediğimiz "multimedia," saniyeler içinde bilgiye ulaşmamızı sağlarken aynı zamanda bizleri zihinsel tembelliğe alıştırıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bilgisayarı gözünde büyüten öğrencilerime diyorum ki, -"Bilgisayar efendisinin verdiği emirlere uyan IQ’su yüksek, EQ’su düşük bir köledir ![]() Entellektüel veya akademik zekâya IQ (Intelligence Quantity), duygusal zekâya da EQ (Emotional Quantity) diyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Geçen gün, bir öğrenci tahtaya kalkarken ayağı sürçüp yere düştü ![]() ![]() Düşüp bir yeri incindiği için değil, düşerken görüldüğü için üzülür ![]() ![]() ![]() "Those who laughed at their falling down friend showed that they have a low EQ ![]() ![]() Bir mafya babasının IQ’su, kesinlikle, bir buluşa imza atan bilim adamının IQ’sundan aşağı değildir ![]() ![]() Mevlana’nın IQ"su ile Hitler’in IQ’su hemen hemen aynıdır ![]() Neden biri insanlar arasında ayırım yapmaksızın onlara kucağını açarken, öbürü insanları fırınlarda yaktırdı? Sebep, Mevlana’da EQ’nun yüksek; Hitler’de düşük olması ![]() Yaralı bir hayvanı görüp üzülmeyen, hatta bir de tekme atan, karınca yuvalarını bozan, kedilerin kuyruğuna teneke bağlayıp eğlenen çocukların EQ’ları çok düşüktür ve acınacak haldedirler ![]() yaşlı insanlara ve çocuklu bayanlara yer vermemek için, oturduğu koltukta uyur numarası yapan gençler; beş yaşındaki çocuğunu yanına oturtan ve "bileti var" diyerek yaşlı insanlara yer vermesini istemeyen anneler, kapıya gelen dilenciye hakaret ederek kovan insanlar da EQ yönünden fakirdirler ![]() Bir insanın yüksek entellektüel zekâya (IQ) sahip olması, o insanın içinde yaşadığı topluma faydalı olacağı anlamına gelmez ![]() ![]() ![]() ![]() Batılı eğitim uzmanları, içinde yaşadığımız makine medeniyetinin insanları mutlu etmeye yetmediğini, maddi yönden doyuma ulaşan insanların manevi yönden aç olduklarını ifade etmektedirler ![]() ![]() ![]() Ailede adam yerine konmayan, sevilmeyen, horlanan, şiddete ve baskıya maruz kalan çocukların duygusal zekâları gelişmiyor ![]() ![]() ![]() "Eti sizin kemiği benim ![]() -"Kusura bakmayın, yanlış geldiniz, burası kasap dükkânı değil; okul ![]() ![]() ![]() ![]() Çocuklarını yatılı okula veren anne babalar çok iyi düşünmeli, çocuğa sormadan ve onun onayını almadan karar vermemelidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yaptığımız psiko-terapide çocuğun babadan intikam almak için hırsızlık yaptığı ortaya çıktı ![]() ![]() Aileden problemli gelen çocuklar, duygusal zekâları düşük olduğu için, bizi çok uğraştırıyor ![]() ![]() ![]() Çocuklar, maddi yönden doyuma ulaşmış, ancak manevi yönden açtırlar ![]() ![]() ![]() ![]() Çocuğum çok zeki, çalışsa yapar; ama çalışmıyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çocuklarınızın başarılı olmaları için yüksek IQ’ya sahip olmaları ve maddi ihtiyaçlarının giderilmesi yetmez ![]() Onlara yeterli sevgiyi, ilgiyi, güveni, yardımlaşmayı ve paylaşmayı kazandırarak EQ’larını yükseltmeniz gerekir ![]() Pedegog Ali Çankırılı; Zafer Dergisinden alıntı ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|