Yaşlanmayı Durduran Besinler

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yaşlanmayı Durduran Besinler



Anti-aging yani yaşlanmayı durdurma son zamanların en sık konuşulan sağlık konularının başında gelmektedir

Anti-aging yani yaşlanmayı durdurma son zamanların en sık konuşulan sağlık konularının başında gelmektedir şüphesiz Aslında anti-aging diye bir şey yoktur önemli olan biyolojik saati doğru kurmak ve yaşam tarzımızdaki doğru değişikliklerle yaşam kalitemizi artırmaktır Beslenme alışkanlıklarınızı gözden geçirin aşağıdaki besinleri daha çok tüketmeye çalışın ve farkı gözleyin…

1 Böğürtlen Familyası

Böğürtlen familyasındaki minyon, şirin bir o kadar da yararlı meyveler ülkemizde sıklıkla reçel olarak tüketilmektedir Oysa bu meyvelerin taze meyve olarak ara öğünlerde tüketilmesi yüksek anti-oksidan içeriklerinden ötürü hücre ölümlerini geciktiricidir Fareler üzerinde yapılan çalışmalar yaban mersininden zengin diyetle beslenen deneklerin hafıza ve motor faaliyetlerinde gelişmeler, yaşa bağlı faktörlerde de koordinasyonlu azalmalar saptanmıştır Ayrıca bu fitokimyasalların damar sağlığını geliştirdiği, tansiyonu dengelediği de gözlenmiştir Son olarak iyi bir C vitamini kaynağı da olan böğürtlengiller sağlıklı hücreler için elzem olan E vitaminin de fonksiyonlarına yardımcı olabilmektedir

2 Koyu yeşil yapraklı sebzeler

Bu sebzeler, damarlara toksik etki yaparak Alzheimer ve kalp hastalıklarına yatkınlığı artıran homosistein denen kimyasalların parçalanmasında görevli folat, ve B6 vitaminlerinden zengindir Ispanak, kıvırcık lahana, semizotu, marul, fesleğen gibi yeşilleri sofralarınızdan eksik etmeyin Neuroscience Labarotuvarının yaptığı en son çalışmaya göre ıspanakda göbek maruldan 3 kat fazla folat bulunmaktadır Temel Reis’in güç kaynağı meşhur sebze artık harika bir antioksidan olarak bilinmektedir

3 Somon, ringa, sardalye balıkları

Vücudumuzun üretemediği ama belli dengede ihtiyaç duyduğu omega 3 yağlarından zengin, açık sularda yetişmiş bu balıkları haftada 3 kez mutlaka tüketmelisiniz Balık tüketemiyorsanız hem hayvansal hem de bitkisel omega 3 karışımlarından doktorunuza danışarak tüketmeye başlamalısınız Omega 3’ün en iyi bitkisel kaynakları arasında koyu yeşil yapraklı sebzeler, yağlı tohumlar ve keten tohumu da sayılmaktadır

4 Kırmızı Şarap ve Üzüm suyu

İçeriğindeki alkolün beyin fonksiyonlarını olumsuz etkilemesinden dolayı üzüm suyuna karşı 1–0 yenik duran kırmızı şarap en son çalışmalarda galibiyeti kaptırdı James Joseph adlı bilim adamı tarafından yapılan bir araştırmada üzüm suyunun belirgin olarak kısa süreli hafıza ve motor becerileri geliştirdiği gözlenmiş Bu etkiyi dopamin seviyelerindeki artışa bağlayan Joseph, Konkord üzümlerinin diğer meyve ve sebzelere oranla daha fazla antioksidan içerdiğini saptamış

5 Tam Tahıllar ve Kuru baklagiller

Sağlıklı beslenme adına yapılabilecek en kolay ve yararlı yollardan biri de kepekli pirince geçmek olabilir Kognitif sağlık açısından çok önemli olan vitaminler ve magnezyumdan zengin bu besin, aynı zamanda B6 vitamini ile de homosistein seviyelerini düşürebilmektedir

Kurubaklagiller ise olmazsa olmaz besinlerin başında gelir ve Meksika fasulyesi ya da barbunya gibi kırmızı fasulyeler içerikleri açısından başı çekmektedir İçeriklerindeki A, E ve D vitaminleri ile hücreleri koruyucudurlar Haftada en az 3 kez tüketmelisiniz

6 Yoğurt

Süt ve süt ürünleri normalde zor sindirilmeleri rağmen yoğurt bir istisnadır Özellikle son zamanlarda değer kazanan kefir ve probiyotik yoğurtların sağladığı iyi huylu bakteriler bağırsak aktivitelerimizi hızlandırır Yaşla birlikte, özellikle posa kaynağı fakir, yanlış beslenen, fast food fazla tüketen bireylerde barsaklardaki bu iyi huylu bakteriler azalır ve hastalıklara karşı daha savunmasız kalırız Bunun için probiyotik yoğurt ve light kefir tüketiminizi artırmalısınız

7 Ceviz, Fındık, Badem

Daha öncede bahsedildiği gibi bitkisel omega 3 için en iyi kaynaklardan biridir Her gün değişmeli olarak 10 fındık veya 8 badem veya 4 ceviz içi tüketebilirsiniz Ayrıca E vitamininin de en iyi kaynaklarından olan yağlı tohumlar, normal hücre faaliyetleri sonrasında oluşan ancak hücrenin önemli komponentlerine zarar verme riski olan serbest radikalleri kontrol edebilir Mısır gevreği, salata ya da ara öğünler için lezzetli seçimlerdir

8 Zeytinyağı ve Keten tohumu

Akdeniz Mutfağının altın sıvısı zeytinyağı içeriğindeki yararlı bileşiklerle sağlık sigortamız gibidir Önemli olan içeriğinde yararlı öğeleri bulunduran ilk sıkımlardan, aşırı kaçmadan tüketmektir

Keten tohumu ve bu tohumun yağı da oldukça önemli bileşikleri ile hem vücudumuzda üretemediğimiz elzem yağları sağlar hem de antiaging için önemli fonksiyonları vardır Kanser vakalarının yaşam ve beslenme alışkanlıklarında yapılan değişikliklerle 0-40 oranında azaltılabileceğini söyleyen araştırmalarda keten tohumu kullanımının da çok etkili olduğu gözlenmiş bu nedenle gastronomik süperstar seçilmiştir

9 Sarımsak

Kötü kokusuyla rahatsız edici bulunan ancak yemeklere kattığı eşsiz lezzetliyle de gurmelerin baş listelerinde bulunan sarımsak sağlık için de olmazsa olmazlardandır Antioksidan özellikleri dışında, antiviral ve antibakteriyel fonksiyonları da fevkalade önemlidir Çiğ, dövülmüş halde tüketmek en iyisidir

ELİT KADIN

SUPERONLINE

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.