Gömlek Sarması |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Gömlek SarmasıMALZEMELER: 6-7 adet gömlek (işkembenin çember yağı) İç pilav için: ½ kg ciğer, 2 su bardağı pirinç, 2 bardak su, 2 adet kuru soğan, 2 yemek kaşığı şam fıstığı, 2 yemek kaşığı kuş üzümü, 2,5 çay kaşığı tuz, 2 tatlı kaşığı tarçın, 1 tatlı kaşığı yenibahar, karabiber, ayçiçek yağı, tereyağı YAPILIŞI: Gömlekler yıkanıp, sıkıldıktan sonra tencereye yerleştirilir Üzerine kaynar su ilave edilen gömlekler 10dakika kaynar suda bekletilir 2 adet kuru soğan soyulup yıkandıktan sonra robottan geçirilir Biraz ayçiçeği yağı ve tereyağı kızdırılan tencerede ciğerler kısa bir süre kavrulur Ciğerlerin ardından soğanlar aynı tencerede kavrulurken biraz da şam fıstığı ilave edilir ve kavrulur Kavrulan malzemelere 2 su bardağı pirinç ilave edilir ve kavrulur Biraz tereyağı ilave edilen pilava, 2 su bardağı su ilave edildikten sonra kuş üzümleri eklenir Kavrulan ciğerlerin ardından 2,5 çay kaşığı tuz ilave edilen iç pilav karıştırılır ve suyunu çekene kadar pişirilir Sıcak suda bekleyerek kabaran gömlekler süzülür ve bir tepsiye dizilir Bir parça gömlek küçük kaseye yerleştirildikten sonra içi pilavla doldurulup kapatılır 200 derece 15 dakika pişirilmesi yeterlidir Servis tepsisine alındıktan sonra maydanoz ve limonu dilimleriyle süslenerek sunumu yapılır Gömlek Sarması |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|