Etli Ve Buğdaylı Dolma |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Ve Buğdaylı Dolma1 su bardağı buğday 2 kırmızı dolmalık biber 2 yeşil dolmalık biber 2 sarı dolmalık biber 3 soğan 1 kahve fincanı zeytinyağı 200 gr kuzu eti 5 domates 3~4 dal dereotu 1 su bardağı sıcak su Tuz Kekik Karabiber 1 çorba kaşığı biber salçası Etli ve buğdaylı dolma: Buğdayı bir gece öncesinden suda bekletin Ertesi günü bol suyla yıkayıp süzün Tencereye alıp üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edin ve buğdaylar yumuşayıncaya kadar haşlayın Biberlerin üst kısımlarını kapak şeklinde kesip çekirdeklerini temizleyin Soğanları soyup kıyın Eti tavla zarı gibi doğrayın Domatesleri yıkayıp rendeleyin Zeytinyağının yarısını tencerede ısıtıp soğanı soteleyin Eti ilave edip kavurun Domatesin yarısı, yarım bardak sıcak su ve tuzu ekleyip pişirin Hafif haşlanmış buğdayı ayrı bir tavada zeytinyağında kavurun Ete ilave edin Kıyılmış dereotunu ekleyip ocaktan alın Karışımı biberlerin içine paylaştırıp kapaklarını kapatın Geniş bir tencereye yan yana yerleştirin Birer çorba kaşığı zeytinyağı, salça ve suyu bir kapta karıştırın Sosu tencerenin kenarından içine dökün Biberleri orta ateşte 30-35 dakika pişirin Ocaktan alıp ılınmaya bırakın Ayrı bir sos tenceresinde kalan su, zeytinyağı ve rendelenmiş domates ve baharatı ekleyip pişirin Biberleri domates sosuyla birlikte sıcak servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|