Kısır Benim Usulüm |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kısır Benim Usulümbu kısırı yiyen bir daha yap diyor elimize aldığımız istenilen miktar ince bulguru leğene döküyoruz,içine 1-2 tavuk yada et bulyon atıyoruz,daha sonra istenilen baharat katılabilir ben köri,zerdeçal,ve çemen tozuda katıyorum varsa ceviz atıyorum un gibi değil hafif düvülmüş 2 büyük limon tuzuda atıp suyunu ilave ediyorum,su miktarı çok olmasın çamur gibi olabilir diye, daha sonra 2 domates,taze soğan ,marul,yeşil biber,salatalık,maydonoz,dereotu(az),ince ince doğrayın bir tavaya sıvı yağ koyun,yarım halka şeklinde saoğanları pembeleştirin,bu arada içine kırmızı taze biber dolmalık şeklinde olanda olur doğrayın pişerkene nar ekşisini ve biraz daha baharat atmak isterseniz tavadaki malzemenin üstüne serpin,birazda soya sosu gezdirin bulgur suyunu çekince tüm malzemeleri önce tavadaki sostan başlayarak birleştirin not:tuzu kontrollü kullanın bulyon ve soya sosu tuz miktarı arttırıyor!! (afiyet olsun) |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|