Kısır Benim Usulüm

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kısır Benim Usulüm



bu kısırı yiyen bir daha yap diyor
elimize aldığımız istenilen miktar ince bulguru leğene döküyoruz,içine 1-2 tavuk yada et bulyon atıyoruz,daha sonra istenilen baharat katılabilir ben köri,zerdeçal,ve çemen tozuda katıyorum varsa ceviz atıyorum un gibi değil hafif düvülmüş 2 büyük limon tuzuda atıp suyunu ilave ediyorum,su miktarı çok olmasın çamur gibi olabilir diye,
daha sonra 2 domates,taze soğan ,marul,yeşil biber,salatalık,maydonoz,dereotu(az),ince ince doğrayın
bir tavaya sıvı yağ koyun,yarım halka şeklinde saoğanları pembeleştirin,bu arada içine kırmızı taze biber dolmalık şeklinde olanda olur doğrayın pişerkene nar ekşisini ve biraz daha baharat atmak isterseniz tavadaki malzemenin üstüne serpin,birazda soya sosu gezdirin
bulgur suyunu çekince tüm malzemeleri önce tavadaki sostan başlayarak birleştirin
not:tuzu kontrollü kullanın bulyon ve soya sosu tuz miktarı arttırıyor!!
(afiyet olsun)

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.