![]() |
Lokum Nasıl Yapılır? |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Lokum Nasıl Yapılır?Lokum, Su, şeker, nişasta kullanılarak yapılan bir Türk tatlısıdır ![]() Lokum ![]() doğal ve sağlıklı bir besin kaynaği olup, pek çok yararının olduğu bilinmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tarihi Osmanlıca rahat ul-hulküm yani boğaz rahatlatan kelimesinden türeyen Lokum, yaklaşık 15 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lokumu Nedir Kısaca özetledikten sonra ; Benim Çok çok sevdiğim bir tatlı kendisi ![]() ![]() ![]() Krem Tartarın Kullanıldığı Aşama için Lezzet Adlı dergiden tarif ; 2 ![]() MALZEMELER (8-10 kişilik) 1 kg tozşeker Yarım litre su 1 çorba kaşığı limon suyu 100 gr (1 su bardağı) nişasta Yarım çay bardağı su 2 gr krem tartar Bir miktar badem yağı HARMANLAMAK İÇİN: 1 çay bardağı nişasta, 1 su bardağı pudraşeker YAPILIŞI: 1 ![]() ![]() kaynatıp limon suyunu ekleyin ![]() devam edin ![]() ![]() 2 ![]() ![]() Kaynayan suya azar azar ve sürekli karıştırarak ilave edin ![]() macun gibi oluncaya kadar kaynatın ![]() 3 ![]() ![]() lokum harcını tepsiye döküp soğumaya bırakın ![]() nişastayı karıştırıp yayın ![]() Üzerine tepsiyi ters çevirerek lokumu alın ![]() ![]() ![]() ![]() PÜF NOKTASI: Kaynayan şekerli suyun kıvamını anlamak için koyulaşınca kaşığın ucuyla bir miktar alıp bir tabağa dökün ![]() ![]() Tabağa yapışmıyorsa kıvamı tamamdır ![]() Lokum haline geldiği ise nişasta kokusu kalmamasından, renginin koyulaşmasından ve üzerine bir tutam pudraşeker atıldığında şekerin kuru kalmasından anlaşılır ![]() Lokum harcına dövülmüş damlasakızı, kıyılmış badem, fıstık, fındık ve gül, limon ve nane aromaları ekleyerek değişik çeşitlerini hazırlayabilirsiniz ![]() Bu Arada ![]() ![]() Krem Tartar Nedir soruyorsunuz kendinize söyleyeyim ; Tartarik asit, üzümlerde tabii olarak bulunan bir asittir ![]() ![]() ![]() Krem Tartar, Tartarik asidin potasyum tuzudur ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|