Havuçlu Pirinç Pilavi.. |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Havuçlu Pirinç Pilavi..MALZEMELER 2 adet havuç 2 bardak pirinç 100 gr tereyağı 1 adet kesme şeker 1 çay kaşığı tuz 1 adet tavuk bulyon HAZIRLANIŞI Pirinç bir saat önceden sıcak tuzlu suya konarak bekletilir ![]() Diğer taraftan havuç rendelenir ve eritilen tereyağının içinde kavrulur Bekletilen pirinç süzüldükten sonra teflon tencerede kavrulmuş havuçların içine konulur ![]() Üstüne tuz, şeker, bulyon eklenir ve 5 dakika daha kavrulur 2 bardak su eklenerek kısık ateşte pişirilir Tahmini pişme süresi 10-12 dakikadır ![]() En az on dakika da altı kapatılarak demlenmelidir ![]() alinti ![]()
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|