Mantarlı Ve Patatesli Kuzu But |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantarlı Ve Patatesli Kuzu But4 kuzu but 200 gr mantar 6 diş sarımsak 1 çorba kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı sıcak su 1 çay kaşığı limon suyu 500 gr patates Bir kaç dal taze kekik Tuz biberiye karabiber Mantarlı ve patatesli kuzu but: Mantarları temizleyip dilimleyin ve kararmamaları için limonlu suda bekletin Sarımsakları soyup ezin Patatesleri yıkayıp kabuğu ile diri kalacak şekilde haşlayın Soyup elma gibi dilimleyin Zeytinyağını tencerede ısıtıp sarımsak, et ve limon suyunu ilave edin Et suyunu bırakıp çekene kadar pişirin Sıcak su, mantar, karabiber, biberiye, domates ve biber salçalarını ekleyip karıştırın Tencerenin kapağını kapatıp etler yumuşayana kadar pişirin Tuz serpip ocaktan alın Et ve sosunu fırın kabına alın Fırın kabının kenarına patatesleri ilave edin Tereyağını küçük küpler şeklinde doğrayıp etin üzerine serpiştirin180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarana kadar pişirin Taze kekik dallarıyla süsleyip sıcak servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|