Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kırmızı, soğanlı, şiş

Kırmızı Soğanlı Şiş

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kırmızı Soğanlı Şiş





800 gr dana gulaş
10 çarliston biber
10 mantar
2-3 kırmızı soğan
1 limon
2-3 dal maydanoz

Marinat için:
1 kg süzme yoğurt
2 dal maydanoz
1 çay kaşığı köri
1 çorba toz zencefil
2 kırmızı acı süs biber
1 limon suyu
Tuz, kekik

Kırmızı soğanlı şiş:
Marinatı hazırlamak için; derin bir kapta süzme yoğurt, kıyılmış maydanoz, köri, zencefil, doğranmış kırmızı acı biber, limon suyu, tuz ve kekiği karıştırın Buzdolabında 15 dakika kadar bekletin

Etleri geniş bir cam kaba alın Üzerine hazırladığınız yoğurtlu marinatı dökün Kaşıkla altüst ederek karıştırın Kapağını kapatıp serin bir ortamda veya buzdolabında en az 1 saat bekletin

Kırmızı soğanları soyup kalın kalın dilimleyin Mantarları ortadan ikiye kesin Limonu küçük küçük doğrayın Maydanozu iri iri doğrayın Çarliston biberleri 2-3 parmak uzunluğunda doğrayın

Şişlere çarliston biber, mantar, et, soğan ve limonları sırayla dizin Şişleri yağlı kağıt döşenmiş fırın tepsisine yerleştirin Tuz serpip arada bir çevirerek fırında pişirin Maydanozla süsleyip servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.