Kuzu Etli Elbasan Tava |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuzu Etli Elbasan Tava![]() 600 gr kuzu but (150 gr’lık 4 parça) 30 gr tereyağı 2 soğan 1 tatlı kaşığı tuz 4 su bardağı su 2 su bardağı yoğurt 1 su bardağı un 2 yumurtanın sarısı Kuzu etli elbasan tava : Soğanları piyazlık doğrayın Tereyağını tencerede eritip etleri alt üst yaparak 3 dakika pişirin Soğanı ilave edip 2 dakika daha soteleyin Su ve tuzu ekleyip kısık ateşte 1 saat pişirin![]() Ayrı bir kaba yoğurdu aktarın Yumurta sarılarını çırpın Un ve yumurta sarılarını ilave edip karıştırın Et suyundan bir miktar ekleyerek iyice karışmasını sağlayın Karışımı etlerin üzerine dökün 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin Sıcak servis yapın Afiyet olsun
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|