Lor Peynirli Ve Salamlı Kokotlar 4 Kişilik |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Lor Peynirli Ve Salamlı Kokotlar 4 KişilikMalzemeler 225 gr lor peyniri veya labne 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı 1 küçük soğan, ince doğranmış 100 gr mantar, doğranmış 2 yumurta, çırpılmış 50 gr salam, küp şeklinde kesilmiş Bir tutam taze rendelenmiş hint cevizi Tuz ve karabiber 25 gr tereyağı, eritilmiş Maydanoz, süslemek için Yemeğin Tarifi Fırını 200 C ısıtın Bir tencerede ayçiçek yağını ısıtın soğanları ekleyip yumuşayıncaya kadar kızartın Mantarları ekleyip 1- 2 dak devamlı karıştırarak pişirmeye devam edin Tencereyi ateşten alıp soğumaya bırakın Peyniri süzgeçten geçirip, bir kasede çırpılmış yuymurtaları peyrnire azar azar ekleyerek yedirin Salam, soğan ve mantan peynir karışımına ekleyin Hint cevizini tuzu ve biberi katın Isıya dayanıklı 4 küçük kabın içine fırçayla tereyağını sürünKarışımı eşit alarak bu kaplara boşaltın Kapları firına sürüp 20-25 dakika kabarıp kahverengileşinceye kadar pişirin, Maydanozla süsleyip servis yapın ALTERNATİF: Salamın yerine karides, mantarm yerine de mısır kullanabilirsiniz |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|