Ekmek Üzeri Patatesli Bakla Püresi |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ekmek Üzeri Patatesli Bakla Püresi400 gr kuru bakla Maydanoz Defneyaprağı Kereviz ve kekik garnitürü 1 büyük soğan 1 patates 60 ml zeytinyağı 1 limonun suyu 6 dal taze nane Tuz ve taze karabiber Kızartılmış ekmek dilimleri Ekmek üzeri patatesli bakla püresi: Kuru baklaları bir gece önceden soğuk suda bekletin Suyunu süzüp baklaları büyük bir tencereye alın Kabuğu soyulmuş patates, soğan, su ve aromatik otları baklalara ekleyin 2 litre kaynar suyu ekleyip 10 dakika pişirin Ateşi kısın ve baklalar rahatça ezilecek kıvama gelene kadar pişirin Suyu süzüp karışımı püre halinde ezin Zeytinyağı ekleyip karıştırın Kızartılmış ekmek dilimlerinin üzerine paylaştırın Taze nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|