Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
eti, soslu, tarhun, tavuk

Tarhun Soslu Tavuk Eti

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tarhun Soslu Tavuk Eti





400 gr tavuk göğüs eti
20 gr tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Sos için
3 yemek kaşığı ince doğranmış
frenk soğanı
2 yemek kaşığı kıyılmış taze tarhun
3/4 su bardağı krema
Tuz
Karabiber
2 yemek kaşığı limon suyu
Süslemek için
Defne yaprakları
Frenk soğanı
Dereotu
Kiraz domates

Tarhun soslu tavuk eti:
Tavuk etlerini yağlı kağıt arasına alarak et döveceği ile inceltin Zeytinyağı ve tereyağını tavada ısıtın Tavuk etlerini tuz ve karabiberle tatlandırıp, önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin Bir tabağa aktarıp üzerine kapak kapatın Aynı tavaya ince kıyılmış frenk soğanlarını aktarıp 2 dakika soteleyin Tarhun ve kremayı ekleyip kısık ateşte rengi koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin Tuz, karabiber ve limon suyunu ekleyin Servis tabağına defne yapraklarını dizin Üzerine tavuk etini yerleştirin Hazırladığınız sosu üzerine dökün Frenk soğanı, kiraz domates ve dereotu ile süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.