Tarhun Soslu Tavuk Eti |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Tarhun Soslu Tavuk Eti400 gr tavuk göğüs eti 20 gr tereyağı 2 yemek kaşığı zeytinyağı Sos için 3 yemek kaşığı ince doğranmış frenk soğanı 2 yemek kaşığı kıyılmış taze tarhun 3/4 su bardağı krema Tuz Karabiber 2 yemek kaşığı limon suyu Süslemek için Defne yaprakları Frenk soğanı Dereotu Kiraz domates Tarhun soslu tavuk eti: Tavuk etlerini yağlı kağıt arasına alarak et döveceği ile inceltin Zeytinyağı ve tereyağını tavada ısıtın Tavuk etlerini tuz ve karabiberle tatlandırıp, önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin Bir tabağa aktarıp üzerine kapak kapatın Aynı tavaya ince kıyılmış frenk soğanlarını aktarıp 2 dakika soteleyin Tarhun ve kremayı ekleyip kısık ateşte rengi koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin Tuz, karabiber ve limon suyunu ekleyin Servis tabağına defne yapraklarını dizin Üzerine tavuk etini yerleştirin Hazırladığınız sosu üzerine dökün Frenk soğanı, kiraz domates ve dereotu ile süsleyerek servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|