Kremalı Tavuk... |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kremalı Tavuk...MALZEMELER 1 adet derisi ,kemiği ayrılmış tavuk göğsü yarım su bardağı krema yarım su bardağı sirke su karisimi 1 yemek kaşığı zeytinyağı 3 diş sarmısak, dilimlenmiş 4 dal taze fesleğen 100 gr kurutulmuş domates 2 kişilik HAZIRLANIŞI Tavuğu tuz ve biberle ovun Yağı kalın dipli bir tavada kızdırıp, tavuğu ekleyerek altın sarısı oluncaya kadar yaklaşık 5 dakika yüksek ateşte kızartın Sarmısağı ilave edin ve 30 saniye kadar daha pişirin Krema, beyaz şarap vedomatesi ekleyerek kaynamaya bırakın Tavanın kapağı kapalı olarak, kısık ateşte, tavuğu yumuşayıncaya kadar yaklaşık 5 dakika pişirin Tavadan alıp servis tabaklarına paylaştırın Tavada kalan sosa fesleğeni ialve edin ve sos yoğunlaşıncaya kadar yüksek ateşte 2-3 dakika pişirin İsteğe göre tuz ve biber ekleyip, servis tabaklarına paylastırdığınız tavuğun üzerine sosu dökün![]() alinti ![]() ![]() |
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|