Kerevizli Tavuk |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kerevizli Tavuk![]() İÇİNDEKİLER 250 gr ince dilimler halinde kesilmiş fileto tavuk göğsü Yarım çay kaşığı tuz 1 yumurta beyazı 1 yemek kaşığı mısır nişastası 4 yemek kaşığı sıvı yağ 4 ince dilim soyulmuş ve ince ince doğranmış taze zencefil (ben toz zencefil ekledim) 2 adet taze soğan (5 cm'lik parçalara bölünüp uzunlamasına ince ince doğranmış) 1 sap dilim dilim kesilmiş taze kereviz sapı 1 adet yeşil biber (ben renk olsun diye sarı biber kullandım) 2 yemek kaşığı soya sosu 1 yemek kaşığı dry sherry Kerevizli Tavuk hazırlanışı: Bir kase içine yıkadığınız, dilimlenmiş tavukları koyun Tuzu, yumurta beyazını ve nişastayı ekleyin, iyice karıştırın![]() Wok içinde sıvı yağı yüksek ısıda iyice kızdırın ve tavukları ekleyin Tavukların rengi beyazlaşana kadar çevirerek karıştırın Pişen tavukları başka bir tabağa alın![]() Ateşin altını iyice açın ve Wok'un içindeki kalan yağ iyice kızana kadar bekleyin Sırasıyla biber, kereviz sapı, zencefil ve yeşil soğanı ekleyin 30 saniye boyunca karıştırın![]() Tavukları ve soya sosunu ekleyin Hepsini 1-1 5 dakika çevirerek karıştırın![]() Sıcak sıcak, pilavla servis yapabilirsiniz
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|