![]() |
Tereyağlı Tavuk Kızartma |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tereyağlı Tavuk Kızartma![]() Malzemeler
Tavuk butları yıkanıp üzerine çizikler atılır Geniş bir tavaya tereyağı alınır ve yakmadan eritilir ![]() Tavuk butları çizik tarafı alta gelecek şekilde yerleştirilir ve üst tarafı tuzlanıp kapağı kapatılır ve orta ateşte pişirilir ![]() Tavukların rengi dönünce diğer tarafı çevrilir ve tuzlanır,kızarıncaya kadar kapağı kapalı kısık ateşte kendi buharında pişirilir ![]() Kızartdıktan sonra kapağı kapalı 10-15 dk dinlendirilir ve servis edilir ![]() NOT: Tavukları çevirirken çatal benzeri sivri uçlu aletler kullanmayalım, tahta spatula ve tahta kaşıkla çevirelim, aksi takdirde etler suyunu daha fazla salar ![]() |
![]() |
![]() |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|