Limonlu Tavuk Eti

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Limonlu Tavuk Eti





400 gr tavuk göğüs eti
2 yumurtanın akı
75 gr un
30 gr tereyağı
3 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
15 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı esmer şeker
1 limonun suyu
1 yemek kaşığı soya sosu
250 ml tavuk suyu

Limonlu tavuk eti:
Tavuk etlerini et döveceği ile inceltin Önce yumurta akına sonra una bulayıp fazlasını silkeleyin Tereyağı ve ayçiçeği yağını tavada ısıtıp tavuk etleri kızarıncaya kadar pişirin Mısır nişastası, şeker ve limon suyunu sos tenceresinde pişirin Soya sosu ve tavuk suyunu ekleyip koyulaşıncaya kadar kaynatın Etleri servis tabağına alıp üzerine sos gezdirin Rendelenmiş limon kabuğu ve taze nane yapraklarıyla süsleyerek sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.