Afrodizyak Tavuk Eti |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Afrodizyak Tavuk Eti500 gr tavuk kalça eti 50 gr kuru kayısı 1 kahve fincanı kırmızı şarap 4 közlenmiş salçalık biber 1 çay bardağı ayçiçeği yağı 3 arpacık soğan 1 tatlı kaşığı sarımsaklı tuzlu çeşni Defne yaprağı 1 çay kaşığı kekik 2 çay bardağı sıcak su 1 çay kaşığı zerdeçal 1 çay kaşığı kırmızı toz biber 1 çay kaşığı tuz Afrodizyak tavuk eti: Kuru kayısıları yumuşaması için şarapta bekletin Süzdürüp şarabı bir kenara alın Soğanların kabuklarını soyun Sarımsakları soyup ezin Ayçiçeği yağını tencerede kızdırıp soğan ve sarımsağı pembeleşinceye kadar kavurun Tavuk etlerini ilave edip kavurun Ayırdığınız şaraptan 2 kaşık ilave edin Tuz, zerdeçal, kekik, kırmızı toz biber, defne yaprağı ve sıcak suyu ekleyin Kısık ateşte kapağı kapalı olarak 15 dakika pişirin Kayısıları küçük doğrayıp tencereye ekleyin 10 dakika suyunu hafif çekinceye kadar pişirin Közlenmiş biberleri geniş şeritler halinde kesip servis tabağına dizin Üzerine tavukları sosu ile birlikte ilave edin Sıcak servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|