Sütlü Nuriye 1 |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sütlü Nuriye 1Malzemeler Hamuru için 4 su bardağı un 2 yumurta 1 su bardağı süt 1 çay bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı sirke 1 tutam tuz Şerbeti için 5 su bardağı şeker 2,5 bardak su 1,5 bardak süt Açmak için Nnişasta İçi için Dövülmüş fındık Üstüne 250 gram margarin Hazırlanışı Unu eleyip ortasını açınUnun ortasına yumurtayı kırın,sütü,yağı,sirkeyi ve tuzu koyup karıştırarak unu yavaş yavaş bu sıvı karışıma yedirerek yoğurunKulak memesinden biraz sert olacak üstüne ıslak bez serip 20 dakika buzdolabında dinlendirinHamuru üçe bölüp her parçayı 14 parçaya bölünHer 14 yumağı nişastayla tabak büyüklüğünde açın aralarına bol nişasta serpin ve üst üste dizinen üstteki hamura nişasta atmayınHamurlara elinizle bastırın(3 tane 14 katlı hamurunuz olacak)14 katlı hamuru tepsi büyüklüğünde açınYağlanmış tepsiye ilk hamuru yayın ve fındığın yarısını dökün2 ve 3 hamurları aynı şekilde açıp aralarına fındık döküp, dilimleyinEn üste margarini eritip dökün170 derecede üstleri kızarana kadar pişirinFırından çıkan tatlı soğuduğunda şerbeti hazırlayınŞeker ve suyu iyice kaynatın kaynayınca sütü ilave edip altını kapatın SOĞUYAN TATLIYA SICAK ŞERBETİ DÖKÜN |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|