Ayvalı Peynir Tatlısı |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ayvalı Peynir TatlısıHamuru için 200 gr tuzsuz beyaz peynir 1 yumurta 1 yemek kaşığı kakao Yarım su bardağı irmik Yarım su bardağı un 1 tutam tuz 1 çay kaşığı kabartma tozu Şerbeti için 15 su bardağı toz şeker 25 su bardağı su 1 çay kaşığı limon suyu Ayva tatlısı için 3 ayva 1 su bardağı toz şeker 1 paket vanilya 2 su bardağı su Sunum için Vanilyalı dondurma Nane yaprakları Ceviz Toz fıstık Ayvalı peynir tatlısı: Ayvaların kabuklarını soyup elma dilim doğrayın ve tencereye alın üzerine şeker, su ve vanilya ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin Ayvaları içinden çıkartıp koyulaşıncaya kadar şerbetini kaynatmaya devam edin Ayvaları ekleyip şerbette bekletin Peyniri geniş bir kaseye rendeleyin Yumurta, kakao, tuz ve irmik ekleyip karıştırın Un ve kabartma tozunu ilave edip yoğurun Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizde yuvarlayıp yassılaştırın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin Soğumaya bırakın Şerbeti için, su, şeker ve limon suyunu tencereye alıp kaynatın Soğuyan tatlıları kaynayan şerbete atıp ara ara karıştırarak yüksek ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin Kevgirle şerbetten çıkartıp soğumaya bırakın Servis tabağına tatlıyı yerleştirin üzerine ayvalardan iki parça yerleştirip tekrar tatlıdan ilave edin En üste iki dilim ayva yerleştirip bir top dondurma ekleyin Ceviz, toz fıstık ve nane yaprağıyla süsleyip servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|