Elmalı Muhallebi Kupları |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Elmalı Muhallebi Kupları![]() 3 elma 1 çay kaşığı tarçın 4 yemek kaşığı tozşeker 1 çay bardağı ceviz içi Muhallebi için 1 litre süt 1 su bardağı toz şeker 4 yemek kaşığı un 1 paket vanilya Elmalı muhallebi kupları: Elmaların kabuklarını soyup irice rendeleyin Tavaya alıp üzerine toz şeker ilave edin ve kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin İçine tarçın ve ceviz ekleyip karıştırın ve kupların dibine paylaştırın![]() Süt, şeker, un ve vanilyayı bir tencereye alıp orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin Kuptaki elmaların üzerine ekleyin Oda sıcaklığına gelince buzdolabına alarak soğutun Soğuyunca üzerine iri çekilmiş ceviz serpiştirip, nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|