Muhallebili Baklava-1

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Muhallebili Baklava-1





Yarım paket baklava yufkası
15 su bardağı süt
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yumurta
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı irmik
60 gr tereyağı

Şerbeti için
2 su bardağı su
2 su bardağı tozşeker
Yarım limonun suyu

Üzeri için
Toz antep fıstığı

Muhallebili baklava:
Şerbet için su, şeker ve limon suyunu bir tencerede kaynatıp soğumaya bırakın
Süt, şeker, yumurta, un, irmik ve vanilyayı bir tencereye alın Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin Soğumaya bırakın

3 baklava yufkasını üst üste dizin ve 4 parmak kalınlığında şeritler halinde kesin Uç kısmına 1 yemek kaşığı muhallebi yerleştirip muska şeklinde sarın Yufkalar bitinceye kadar işlemi tekrarlayın

Tereyağını eritin ve fırça ile üzerlerine sürün 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin Fırından çıkartıp 2 dakika beklettikten sonra üzerine şerbeti dökün Soğuduktan sonra üzerine toz fıstık serpip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.