Gülsulu Tatlı |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Gülsulu Tatlı1 su bardağı ceviz içi 225 gr tozşeker 4 çorba kaşığı un 6 çorba kaşığı gülsuyu 5 yumurta Tuz Şurup için 15 su bardağı tozşeker 25 su bardağı su 1 çorba kaşığı limon suyu Üzeri için 50 gr kaymak Kiraz şekerlemesi Gülsulu tatlı: Cevizi mutfak robotuna alıp toz haline getirin Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın Yumurta aklarını ve bir tutam tuzu bir kaseye alıp iyice çırpın Yumurtaların sarılarını ve şekeri başka bir kaba alıp karıştırın Un, gülsuyu ve cevizi ekleyip karıştırmaya devam edin Yumurta akını yavaş yavaş unlu karışıma ilave edip karıştırın Fırın tepsisine yağlı kağıt serip hamuru dökün Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin Şurup için, şeker ve suyu tencereye alıp kıvamı koyulaşıncaya kadar kaynatın Limon suyu ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın Şurubu tatlının üzerine gezdirin ve kare şeklinde dilimleyin Üzerini kaymak ve kiraz şekerlemesiyle süsleyip servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|