Yufkalı Tel Kadayıf |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yufkalı Tel Kadayıf![]() 2 tuzsuz yufka (yufkacılarda ve büyük marketlerde bulunur) 500 gr tel kadayıf 100 gr margarin 2 su bardağı ince çekilmiş antepfıstığı Şerbet için 3 su bardağı tozşeker 2 su bardağı su Süslemek için 2 çorba kaşığı ufalanmış antepfıstıklı krokan 300 gr kaymak Yufkalı tel kadayıf: Margarini oda ısısında bekletip yumuşatın Yufkayı tezgahın üzerine yayın 1 kaşık margarinle yufkanın her tarafını yağlayın Kalan margarini eritin Tel kadayıfın yarısını yufkanın üzerine yayın Antepfıstığının yarısını kadayıfın üzerine serpiştirin![]() Yufkayı rulo şeklinde sıkıca sarın Kalan malzemeleri de aynı şekilde hazırlayın 2Ruloları 2 cm kalınlığında dilimleyipyağlanmış fırın tepsisine dik olarak yerleştirin Üzerlerine eritilmiş margarini gezdirerek dökün Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin Soğumaya bırakın![]() Şerbet için şeker ve suyu tencerede kaynatın Şerbet kıvamına gelince ocaktan alın Yarısını soğuk tatlının üzerine döküp çekmesini bekleyin Kalan şerbeti dökün Servis tabaklarına alıp üzerlerini kaymak ve ufalanmış krokanla süsleyin Servis yapın
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|