Armut Tatlısı-2

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Armut Tatlısı-2





4 armut
6 yumurta
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı ufalanmış kek parçaları
1 limonun rendelenmiş kabuğu
Yarım çay bardağı un
Yarım çay bardağı toz şeker
Yarım tatlı kaşığı tarçın
3~4 tane karanfil

Şerbet için
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su

Armut tatlısı:
Armutları iyice yıkayıp kabuklarını soymadan küp doğrayın Üzerine toz şeker ilave edip bir tencerede kısık ateşte armutlar yumuşayıncaya kadar pişirin

Kekleri mutfak robotundan geçirerek un haline getirin Yumurtaları çırpıp kabartma tozunu ilave edin Un, limon kabuğu, tarçın ve karanfili ekleyip karıştırın Soğuyan armutları ilave edip harmanlayın

Yağladığınız kek kalıbına karışımı aktarın 180 dereceye ayarlı fırında pişirin

Diğer tarafta su ile şekeri kaynatıp soğumaya bırakın Fırından çıkardığınız tatlının üzerine soğuk şerbeti döküp ılınınca servis yapın

AKLINIZDA BULUNSUN
Dilerseniz üzerine tarçın serpiştirip, karanfille süsleyerek servis yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »
Konu Araçları Bu Konuda Ara
Bu Konuda Ara:

Gelişmiş Arama
Görünüm Modları


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.