Armut Tatlısı-2 |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Armut Tatlısı-24 armut 6 yumurta 1 paket kabartma tozu 2 su bardağı ufalanmış kek parçaları 1 limonun rendelenmiş kabuğu Yarım çay bardağı un Yarım çay bardağı toz şeker Yarım tatlı kaşığı tarçın 3~4 tane karanfil Şerbet için 2 su bardağı toz şeker 2 su bardağı su Armut tatlısı: Armutları iyice yıkayıp kabuklarını soymadan küp doğrayın Üzerine toz şeker ilave edip bir tencerede kısık ateşte armutlar yumuşayıncaya kadar pişirin Kekleri mutfak robotundan geçirerek un haline getirin Yumurtaları çırpıp kabartma tozunu ilave edin Un, limon kabuğu, tarçın ve karanfili ekleyip karıştırın Soğuyan armutları ilave edip harmanlayın Yağladığınız kek kalıbına karışımı aktarın 180 dereceye ayarlı fırında pişirin Diğer tarafta su ile şekeri kaynatıp soğumaya bırakın Fırından çıkardığınız tatlının üzerine soğuk şerbeti döküp ılınınca servis yapın AKLINIZDA BULUNSUN Dilerseniz üzerine tarçın serpiştirip, karanfille süsleyerek servis yapabilirsiniz |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|