Sütlü Bayat Ekmek Tatlısı |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sütlü Bayat Ekmek Tatlısı15 bayat ekmek 15 su bardağı süt 3 çorba kaşığı margarin 3 yumurta 1 çorba kaşığı tozşeker 2 çorba kaşığı hindistancevizi Şerbet için: 1 su bardağı tozşeker 1 su bardağı su 1 tatlı kaşığı limon suyu Sütlü bayat ekmek tatlısı: Ekmeklerin içlerini derin bir kaba ufalayın Üzerine sütü gezdirip karıştırın ve yarım saat bekletin Elinizle sıkıp sütünü akıtın Eritilmiş margarin, yumurta ve tozşekeri ilave edip karıştırın Yüksek kenarlı bir tepsiyi yağlayın Hazırladığınız karışımı tepsiye 15 cm kalınlığında olacak şekilde dökün Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin Şişip kabaracak olursa bıçakla birkaç yerinden delin Tencerede su, tozşeker ve limon suyunu kaynatın Tepsiyi fırından alınca sıcak şurubu üzerine gezdirin Tatlı soğuyunca baklava şeklinde dilimleyin Hindistancevizi ile süsleyerek servis yapın Afiyet olsun |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|