Harem Tatlısı |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Harem Tatlısı1 kg kuru kayısı 2 çay bardağı pirinç 15 su bardağı çekilmiş ceviziçi 2 kahve fincanı kuru üzüm 2 diş karanfil 1 çay kaşığı tarçın 3 kahve fincanı tozşeker 1 su bardağı su Süsleme için: 100 gr kaymak 3 çorba kaşığı çekilmiş antepfıstığı Harem tatlısı: Kayısıları yıkayıp tencereye alın Üzerini örtecek kadar su ilave edip 5 dakika haşlayın ve süzün Pirinci yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün Üzümü ılık suda bekletip süzün Karanfilleri havanda ezerek toz haline getirin Haşlanmış pirinci derin bir kaseye alın Karanfil, ceviziçi, üzüm, tarçın ve bir çorba kaşığı tozşeker ekleyip karıştırın Kayısıları ikiye açıp içlerini hazırladığınız pirinçli karışımla doldurun Hazırladığınız kayısı dolmalarını hafifçe yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin Su ve kalan tozşekeri kaynatıp tepsiye dökün Orta ısılı fırında 5-10 dakika pişirin Soğuyunca servis tabağına alın Kaymak ve dilerseniz antepfıstığı ile süsleyip servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|