Karamelli Patlamış Mısır |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Karamelli Patlamış Mısır![]() 1 su bardağı tereyağı 2 su bardağı esmer şeker Yarım su bardağı glikoz 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı vanilya aroması 4 su bardağı patlamış mısır Karamelli patlamış mısır: Tereyağı, şeker, glikoz, tuz ve vanilya aromasını büyük bir tencereye alın Şeker eriyinceye kadar karıştırarak ısıtın Kaynamaya başladıktan sonra karıştırma işlemini bırakarak 4 dakika kendi halinde kaynatın Patlamış mısırları ekleyip hızlıca harmanlayın![]() Karamelli mısırları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yayın önceden ısıtılmış 90 derece fırında 15 dakikada bir karıştırarak 1 saat pişirin Fırından alıp soğuduktan sonra külahların içinde servis yapın
|
|
| Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
| Görünüm Modları | |
|
|