Kemal Paşa Tatlısı |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kemal Paşa TatlısıŞerbet için: 2 su bardağı tozşeker 2 su bardağı su 2 tatlı kaşığı limon suyu Hamur için: Yaklaşık 2 su bardağı un Yarım tatlı kaşığı karbonat 2 yumurta 5 yemek kaşığı margarin 5 kibrit kutusu büyüklüğünde tuzsuz taze beyaz peynir Süslemek için: Hindistancevizi rendesi Kemal paşa tatlısı: Şerbeti hazırlamak için; su ve şekeri tencereye alıp kaynatın Limon suyunu ekleyip 1-2 taşım daha kaynatın Ocaktan alıp soğumaya bırakın Peyniri rendeleyin 2 kaşık unu daha sonra kullanmak üzere ayırın, kalan unu elekten geçirerek geniş bir tepsiye alın Ortasını açıp yumurta ve karbonat ekleyin Oda sıcaklığında yumuşatılmış 4 yemek kaşığı margarin ve peyniri ekleyip 3-4 dakika yoğurun Hamuru 18 parçaya bölüp ayırdığınız una hafifçe bulayarak elinizde yuvarlayın Hamur toplarını yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pembeleşinceye kadar 20-25 dakika pişirin Pişen hamurları Ilık şerbete atıp yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15 dakika kaynatın Kevgirle alıp servis tabağına dizin Soğuyunca hindistan cevizi rendesi ile süsleyip servis yapın Afiyet olsun |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|