İnebolu Kaşık Helvası |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İnebolu Kaşık Helvasıİnebolu Kaşık Helvası Tarifi - Malzemeler: 3 su bardağı un 2 ½ su bardağı pudra şekeri 250 gr tereyağı Yapılışı: 250 gr tereyağı tencerede göz göz olana kadar kızdırılır Üzerine 3 su bardağı un dökülüp hızlı hızlı karıştırılır Helva kokusu çıkıp, yağını salana kadar kavrulur Ocaktan alınıp üzerine 2 buçuk su bardağı pudra şekeri dökülür ve iyice yedirilip soğutulur Soğuyan helva yemek kaşığıyla alınıp bastırılarak şekil verilirp servis tabağına dizilir Üzerine pudra şekeri serpilir |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|