Gönlü Ferah Tatlısı |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Gönlü Ferah TatlısıMalzemeler 1 Litre süt 1 Su bardağı tozşeker 2 Çorba kaşığı mısır nişastası 2 Çorba kaşığı un 1 Paket vanilya 1 Adet yumurtanın sarısı 100 gr margarin 1 Poşet krem şanti 15 Su bardağı kayısı suyu 500 gr taze kayısı 1 Paket etimek Süslemek için; Antepfıstığı ve hizdistancevizi Yapılışı: Sütü, yumurta sarısını, unu, mısır nişastasını ve tozşekeri iyice karıştırıp, göz göz olana dek kısık ateşte pişirin Margarini koyup, ateşten alın ve mikserle iyice çırpıp soğumaya bırakın Soğuyunca krem şantiyi ilave edip, mikserle 5 dakika daha çırpın Etimekleri cam bir kabın içine dizin 15 Su bardağı kayısı suyunu ısıtıp, üzerine dökün Kayısı su ile ıslattığınız etimeklerin üzerine çekirdekleri çıkarılmış kayısıları dizin Hazırladığınız kremayı etimeklerin üzerine döküp, 1 gece buzdolabında beklettikten sonra antepfıstığı ve hindistancevizi ile süleyerek servis yapın |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|