Muhallebili Elma |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Muhallebili Elma4 elma 1 tatlı kaşığı tarçın Yarım su bardağı ceviz 1 yemek kaşığı toz şeker Muhallebi için Yarım litre süt Yarım su bardağı toz şeker Yarım su bardağı pirinç unu Yarım paket vanilya Muhallebili elma: Elmaların kabuklarını soyun ve kabak oyacağı ile çekirdekleri kısımlarını çıkarın Orta boy bir tencereye yerleştirip elmaların yarısına gelecek kadar su ilave edin Şekeri ekleyip kaynatın Elmalar yumuşayınca tencereden çıkarın Cevizleri mutfak robotundan geçirin Tarçınla harmanlayın Karışımı yumuşayan elmaların içlerine paylaştırın Muhallebi için, pirinç unu, toz şeker ve sütü koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin Ocaktan almadan önce vanilyayı ekleyip karıştırın Muhallebiyi soğuyan elmaların üzerine döküp servis yapın AKLINIZDA BULUNSUN Elmalar pişerken sürekli kontrol edin Fazla pişerse elmalar dağılabilir |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|