Kuyruğu Sulu (Bor'lu Böreği) İsparta |
07-17-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuyruğu Sulu (Bor'lu Böreği) İspartaMalzemeler: 1 kg un Su Tuz 2 adet kuru soğan (rendelenmiş) 300 gr kıyma Tuz Karabiber 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz Su Tereyağı (Böreklerin üzerine sürmek için) Yapılışı: Hamur yoğuracağınız kaba unu koyunuzUnun ortasını açıp su ve tuzu ilave ederek iyice yoğurunuz Yoğurmanız bitince hamurun üzerine temiz bir bez örterek hamurunuzu dinlendirinizBir kasede kıyma, tuz, karabiber ve maydanozu karıştırınız Biraz su ilave ederek karışımı sulandırınız Hamurunuzdan cevizden büyük bezeler yapıp oklava ile 15-20 cm çapında yufkalar açınız Yufkalarınızın bir kenarına hazırladığınız içten koyup yarım ay şeklinde kapatınız Sacınızı kızdırıp böreklerinizin her iki yüzünü de pişiriniz Börekleri pişirirken kurutmayınızPişen böreklerinizin üzerini tereyağı ile yağlayınız Afiyet Olsun Not: Adını Isparta’nın Uluborlu ilçesinden alan ve sacda pişen bu böreğe Bor’lu börek ya da kuyruğu sulu denir Böreğe kuyruğu sulu denmesinin nedeni böreğin iç malzemesi sulu olduğundan dolayı böreği ısırınca diğer ucundan su damlamasıdır |
Konu Araçları | Bu Konuda Ara |
Görünüm Modları |
|